Kunst van Everjanneke ontstaat zonder vooropgezet plan. Zij schildert op linnen van klein tot heel groot. Zij gelooft erin dat je vanuit het volgen van de beweging iets unieks kunt maken.

Everjanneke krijgt haar inspiratie uit het idee dat iedereen beeld op een verschillende manier waarneemt. Zij schildert kleurrijk tussen ‘fantasie en werkelijkheid’ vanuit haar motto’s ‘weet, accepteer en leef nu’.          

Everjanneke is mijn roepnaam

En zolang ik me kan heugen speel ik met kwast en verf, tot ik een jaar of twintig was. Mijn eerste gedichtje schreef ik op mijn zestiende en heb het bewaard. In 1996 raakte ik geïnspireerd tijdens het bezoeken van een expositie te Veldhoven, om de kwast en de pen weer op te pakken. Meldde me aan en schilderde jaren onder begeleiding van o.a. Kunstenaar en docent (wijlen) Bert Swevels. Van hem leerde ik de finishing touch, wanneer is je schilderij klaar.

In die jaren werkte ik beroepsmatig als begeleider opleider. Als er een personeelslid zijn vak verliet, schreef ik een bedankje in de vorm van een gedicht. Goochelen met teksten vind ik heerlijk en gaat me zoveel sneller af, dan een serieuze A4.

De club liet ik los en schreef me, in 2008, in bij de Kamer van Koophandel. Ik houd van kleur en glans. Ik houd van mensen en diepgang. Ik werk van klein tot heel groot, zo groot als mogelijk.

En vanaf 2002 schilder ik meestal op dat wat in de basislaag ontstaat, waarbij ik gebruik maak van o.a. mijn kind vaardigheden en beeld kijk brein. In bovenstaande rubrieken probeer ik dat zoveel als mogelijk te duiden.

Over het Hoe geef ik persoonlijke begeleidingen, groepssessies voor de fun en demonstratie schilderen an publiek. Meer van mijn kunsten zien? Grasduin gezellig verder over de pagina's en wie weet, ontmoeten we elkaar, bezoek je mijn atelier of lees ik jouw boodschap hier:


Everjanneke's Art is created without a pre-determined plan. She paints on all sizes of linen canvas. She believes that you can create something unique by following the flow of movement.

Everjanneke gets her inspiration from the idea that everyone perceives images in a different way. She paints colourfully between 'fantasy and reality' based upon her mottos:"know, accept and living in the now."